Groepstraining "Stroomlijn je zelfbeeld"

Vergroot je zelfvertrouwen, zit beter in je vel en haal meer uit je leven

Laag zelfbeeld

Iedereen is wel eens onzeker of heeft even wat minder zelfvertrouwen. Wanneer je merkt dat je constant twijfelt aan jezelf, jezelf altijd vergelijkt met anderen of je altijd de mindere voelt, is er misschien meer aan de hand. Dit noemen we een laag of negatief zelfbeeld.

Negatieve gedachten over jezelf kunnen ervoor zorgen dat je minder presteert en minder geniet van het leven. Ook kan het zorgen voor psychische klachten zoals een angststoornis of een depressie. 

Het is daarom goed om hulp te zoeken bij een laag zelfbeeld. Een behandeling in een groep kan je helpen om je beter over jezelf te gaan voelen. In deze groepscursus ga je actief aan de slag met praktische opdrachten en oefeningen. Zo help je jezelf en elkaar om een beter zelfbeeld te ontwikkelen.

De training is gebaseerd op de COMET (Competitive memory training) methode. Dit is een cognitief-gedragstherapeutische interventie, speciaal ontwikkeld voor de behandeling van lage zelfwaardering en negatief zelfbeeld.

Twijfel je of jij een negatief zelfbeeld hebt? Doe de zelfbeeldtest.

Praktische info

De training bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur. Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De groepstraining wordt begeleid door twee ervaren groepstherapeuten.

Deelname aan deze cursus wordt in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar. Uiteraard kun je ook als zelfbetaler deelnemen aan deze COMET cursus.

Startdatum Tijdstip
volgt

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze groepstraining plan je eerst een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je met een psycholoog of deze behandelvorm bij jou en je klachten past. 

Locatie

Alle groepsbijeenkomsten vinden "corona-proof" plaats op een zeer ruime locatie. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. 

Adres: Bredaseweg 106, 4902 NS, Oosterhout (NB)