Stroomlijn biedt diagnostiek, advies en behandeling van diverse psychische klachten

 

Wij zijn gespecialiseerd in het kortdurende behandelen van milde tot matig ernstige:

  • Stemmingsklachten: zoals somberheid, moedeloosheid, interesseverlies, etc.
  • Angstklachten: zoals paniek, sociale angst, angst voor bepaalde plekken, etc.
  • Onverklaarde lichamelijke klachten: zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, etc.
  • Overige klachten: zoals overmatig perfectionisme, piekeren, faalangst, onzekerheid, laag zelfbeeld, etc.

Wij behandelen deze klachten zowel online als op onze praktijklocaties in Amsterdam en Breda. Inhoudelijk verschilt een online behandeling niet van een behandeling op locatie. 

Klik op een van onderstaande klachten voor meer informatie.  Staat jouw klacht er niet tussen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan bespreken we samen welke hulp voor jouw klacht het best passend lijkt.

Onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK)

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Somatisch betekent “lichamelijk”. Het gaat dus om lichamelijke klachten die (nog) niet kunnen worden verklaard door een medische oorzaak, klachten die langer duren dan gebruikelijk, die niet overgaan, die in de loop van de tijd erger worden, zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam of die steeds wisselen.

Lees meer »

Burn-out en stress

Stress is een natuurlijke en aanvankelijk gezonde reactie van het lichaam. Het brengt je lichaam in staat van paraatheid en maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt.

Lees meer »

Paniekklachten

Hierbij komen plotseling hevige gevoelens van angst op, je voelt je vreemd, vaak misselijk of duizelig en je ademhaling versnelt. Even lijkt het misschien alsof je dood gaat. Soms duurt dit een minuut, soms wel een uur. Als je vaker last hebt van paniekaanvallen, heb je misschien een paniekstoornis.

Lees meer »

Sociale fobie

Een sociale fobie wordt ook wel een sociale angststoornis genoemd. Met een sociale fobie ben je continu bezig met wat anderen van je vinden of met wat anderen zullen denken. Dit kan zorgen voor intense spanning, misselijkheid, trillen of blozen. Als je merkt dat je je steeds meer terugtrekt en sociale gelegenheden afzegt heb je misschien last van een sociale fobie.

Lees meer »

Trauma (PTSS)

PTSS staat voor een posttraumatische stressstoornis. Je kan een PTSS ontwikkelen nadat je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt. 

Lees meer »

Faalangst

Tegenwoordig bestaat er een grote druk om te presteren. Millennials hebben daarom vaker dan gemiddeld last van faalangst. Dit is de angst om te mislukken in situaties waarin je wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld.

Lees meer »

Piekerstoornis (GAS)

Piekeren is functioneel zolang je het inzet om een concreet probleem op te lossen. Je piekert dan over een oplossing en weegt voors en tegens tegen elkaar af.

Lees meer »

Laag zelfbeeld

Als je een negatief (ofwel laag) zelfbeeld hebt, ben je vaak onzeker over je lichaam of uiterlijke kenmerken. Je kan ook twijfelen aan je karaktereigenschappen en persoonlijke kwaliteiten.

Lees meer »

Overige angststoornissen

Angst is een emotionele reactie op een situatie die je angstig maakt. Bij deze confrontatie zal je dus hevige emoties ervaren die kunnen leiden tot het vermijden van de situatie.

Lees meer »

Chronische vermoeidheid

Vermoeidheid komt veel voor onder millennials. Een veeleisende baan, druk sociaal leven en voortdurende blootstelling aan prikkels via je smartphone. Geen wonder dat je moe bent.

Lees meer »

Slapeloosheid (insomnia)

Slapeloosheid (ofwel insomnia) kan allerlei vormen aannemen. Niet kunnen inslapen, slecht doorslapen of juist vroeg wakker worden. Zeker bij een druk leven is een goede nachtrust belangrijk om goed te herstellen.

Lees meer »

Perfectionisme

Veel twintigers en dertigers zijn perfectionistisch. Niet alleen op het gebied van werk of studie, maar ook wat betreft hun sociale leven. Hoe hoger jij de lat voor jezelf legt, hoe hoger je de druk voor jezelf opvoert. Dit kan op den duur leiden tot ongezonde stress.

Lees meer »

Eenzaamheid

Uit recent onderzoek bleek dat drie op de tien Nederlanders zich eenzaam voelen in de coronacrisis. Vooral onder jongeren is de stijging opvallend. In de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar voelt bijna de helft zich eenzamer dan voor de coronacrisis. Bij jongeren onder de 25 is dat aantal nog groter.

Lees meer »

Zingevingsvragen

Na je 18e maak je in je leven veel veranderingen door en ben je jezelf continu aan het ontwikkelen. Je verandert hierdoor zelf ook. Je behoeftes worden anders. Het kan dan gebeuren dat je jezelf als het ware een beetje "kwijt raakt". Je hebt je bijvoorbeeld teveel aangepast aan de verwachtingen uit je omgeving of je bent teveel meegegaan in de behoeften van anderen. Dit kan het gevoel geven dat je niet meer goed bij je eigen gedachten en gevoelens kan komen.

Lees meer »

Wat behandelen wij niet

Als tijdens de intake of de behandeling blijkt dat je klachten te zwaar of te complex zijn, verwijzen we je door naar een aanbieder die wel de juiste zorg kan bieden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij:

  • Alcohol- of drugsafhankelijkheid
  • Psychotische stoornis
  • Ernstige suïcidaliteit en crisisgevoeligheid

Twijfel je of je bij ons aan het goede adres bent? Neem vooral contact op om te overleggen.

“Maybe a reason why all the doors are closed.
So you could open one that leads you to the perfect road.”


- Katy Perry, Firework-