Home » Aanmelden

Meld je direct aan voor psychische hulp. Met òf zonder verwijzing van je huisarts.

Werkwijze Stroomlijn

  1. Plan een telefonische kennismaking in onze online agenda. 
  2. Blijkt in dit gesprek dat Stroomlijn de juiste zorg voor jou biedt? Dan maken we een account voor je in de cliëntomgeving. Daar kun je je persoonlijke gegevens aanvullen en eventueel je verwijsbrief uploaden.
  3. Hierna volgt het intakegesprek (via beeldbellen of op de praktijk) en maken we samen een concreet plan voor de behandeling van jouw klachten.

 


We willen niet dat je onnodig tijd kwijt bent of kosten maakt. Daarom start je aanmelding altijd met een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek is telefonisch en duurt ongeveer 10 min.


Kennismaking

We bespreken tijdens de eerste kennismaking samen kort wat je hulpvraag is en of dit past bij het aanbod van Stroomlijn. Ook kan je vragen stellen, bijvoorbeeld over vergoedingen en onze behandelingen. Past Stroomlijn bij jou? Dan plannen we daarna een uitgebreider intakegesprek via beeldbellen óf op de praktijk. 

Je hoeft geen verwijsbrief van je huisarts te hebben om het kennismakingsgesprek in te kunnen plannen.

Verwijzing 

Wil je na het eerste gesprek in aanmerking te komen voor vergoeding van je behandeling? Dan heb je wel een verwijzing nodig. Voor een verwijzing maak je eerst een afspraak bij je huisarts. Je bespreekt je klachten en geeft aan dat je graag een behandeling wilt bij Stroomlijn.


Met een geldige verwijzing wordt het intakegesprek altijd vergoed. Ook als na het gesprek blijkt dat er toch geen sprake is van een diagnose die voor een vergoeding in aanmerking komt.


Hieronder kan je een format verwijsbrief downloaden. Deze kan je eventueel uitprinten en meenemen naar je huisarts. Indien je huisarts akkoord gaat met de verwijzing, kan je de brief inscannen en eenvoudig uploaden in de cliëntomgeving. De huisarts kan je ook via Zorgdomein (=online verwijssysteem) verwijzen naar Stroomlijn. 

 


Je kan je ook zonder verwijzing aanmelden voor online therapie bij Stroomlijn. De zorg wordt dan niet vergoed. Lees meer over de tarieven bij onverzekerde zorg.


Geen verwijzing

Er kunnen verschillende redenen zijn om bewust niet te kiezen voor een verwijzing:

  • Je wil niet dat er een diagnose gesteld wordt.
  • Je hebt klachten waarvoor de behandeling niet wordt vergoed.
  • Je hebt maar een beperkt aantal gesprekken nodig en komt hiermee niet boven het eigen risico uit. 
  • Je hebt geen verwijzing van je huisarts en wil je rechtstreeks aanmelden.
  • Je werkgever neemt de kosten op zich.
  • Andere persoonlijke overwegingen.