Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van jonge volwassenen (18-35 jaar).

Keuzestress?

Ervaar jij ook dat je leven propvol zit en je eigenlijk nauwelijks stilstaat in het moment? Dat de wereld binnen handbereik ligt en de mogelijkheden eindeloos zijn? Maar dat je alle kanten op kan, betekent niet dat je weet welke kant je op wil. Voel jij je somber, angstig, rusteloos, uitgeput of gespannen? 


Online therapie, online EMDR, CGT en ACT, ook op locatie mogelijk,voor millennials

Als je tussen de 18 en circa 35 jaar oud bent sta je voor veel belangrijke keuzes: Welke studie of baan past bij mij? Fulltime werken of toch nog verder studeren, misschien reizen?

Hoe wil ik wonen, waar en met wie? Wil ik kinderen, hoe combineer ik dat met werk en ben ik eigenlijk wel een geschikte ouder? Wat wil ik eigenlijk met mijn leven? 


Door alle mogelijkheden is het maken van keuzes lastiger dan ooit. Hoewel twijfels normaal zijn kan het gebeuren dat je écht vastloopt en niet weet hoe je verder moet. Wij onderzoeken dan graag samen met jou hoe jij je leven (weer) de richting kan geven die jou voldoening geeft. Los van alle verwachtingen en druk van anderen. 

Iets ouder dan 35, maar wel herkenbare problematiek? Ook dan helpen we je natuurlijk graag.

Het perfecte leven

Met je smartphone sta je als het ware constant AAN. En elke keer dat je even je social media checkt word je afgeleid van het hier en nu. Het perfecte leven en alles wat je mist wordt je continu voorgeschoteld.

Probeer dan maar eens stil te blijven staan in het moment, voor je het weet ben je alweer plannen aan het maken. Want als je weet wat je allemaal mist, ben je sneller ontevreden met de keuzes die je hebt gemaakt.


"Als je overal heen kunt, is het moeilijk om te weten waar je moet zijn."

Daan Roovers, filosoof


Onbewust vergelijk je je eigen leven misschien wel met dat van anderen. Dit kan ervoor zorgen dat je steeds minder tevreden bent met je eigen leven. Alle keuzevrijheid en het streven naar het ideale leven kan uiteindelijk leiden tot een gevoel van onrust en besluiteloosheid. Als je te lang aan dat soort gevoelens voorbij gaat, liggen psychische klachten op de loer. 

Is dit het nu?

Veel millennials zijn vanaf jonge leeftijd gestimuleerd zich optimaal te ontwikkelen en ontplooien. Ze streven naar het hoogst haalbare en leven van de ene mijlpaal naar de andere. Vaak zonder even stil te staan bij wat ze bereikt hebben. Het ideale leven lijkt binnen handbereik te liggen.

Maar je kan nu eenmaal niet alles. Je moet keuzes maken. Dit leidt vaak tot existentiële vragen als: wie ben ik, wie wil ik zijn, waar sta ik voor en wat wil ik met mijn leven? En past alles wat ik wil bereiken überhaupt in één leven? 


Social media en smartphonegebruik bij jonge mensen, online psycholoog nodig?

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de millennials kampt met "dertigersdilemma’s", "twintigerstwijfels" en keuzestress.

Een deel van hen loopt serieus vast en ontwikkelt psychische klachten.


Studenten

In je studententijd en vlak daarna verandert er veel in je leven. Zoals het op jezelf gaan wonen, verhuizen/samen gaan wonen en starten met je eerste echte baan, nieuwe vrienden maken als je gaat studeren en je weg vinden op een nieuwe werkplek. En dan moet je ineens ook nog allemaal belangrijke keuzes maken. Beslissingen nemen die bepalend kunnen zijn voor je toekomst.

Kortom: je studententijd en de periode erna kan voor heel wat dynamiek en spanning zorgen! Zeker als je iemand bent die geneigd is de lat heel hoog te leggen, of als je gewoon maar doorgaat en lichamelijke signalen negeert. Ontspannen lukt dan op een gegeven moment misschien niet meer. Uiteindelijk loopt de stress dan flink op en dit kan tot allerlei lichamelijke en psychische klachten leiden. 

Welke klachten?

Bij Stroomlijn zijn we gespecialiseerd in (online) diagnostiek en behandeling van verschillende psychische klachten die veel voorkomen bij jonge mensen, onder andere:

Overspannenheid en burn-out, paniekstoornis, sociale angststoornis, hypochondrie (ziekteangst), trauma, overige angstklachten en depressieve stoornissen, SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke klachten), chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).

 

Ook bieden we psychologische hulp en coaching bij zaken als:

Onzekerheid, laag zelfbeeld, studie of werkgerelateerde problemen, stress en spanningsklachten, overmatig piekeren, slapeloosheid (insomnia), vermoeidheid, perfectionisme, zingevingsvragen, faalangst, relatieproblemen, rouwverwerking, ongewenste gewoonten en aanpassingsproblemen. 

 

Staat jouw klacht of probleem er niet tussen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een online psycholoog, dan bespreken we samen welke hulp voor jouw klacht het best passend lijkt.

 

Therapie zonder wachtlijst

De huidige GGZ past met de lange wachtlijsten en bureaucratische processen niet meer bij deze generatie. Stroomlijn | Online Psychologie biedt flexibele en efficiënte online én offline therapie door ervaren psychologen. We hebben geen wachtlijst en je kan direct starten met de behandeling.

Bij Stroomlijn leer je ontdekken wat jij in het leven echt belangrijk vindt en wat jou rust en voldoening geeft.  De online behandeling verschilt inhoudelijk niet van een behandeling in een "analoge" praktijk. Onze online psychologen hebben dezelfde professionele achtergrond als de " gewone" psychologen. Spreek je toch liever IRL af? Kom dan langs op een van onze locaties in Amsterdam of Oosterhout (NB). 


Je weet het waarschijnlijk best wanneer het echt niet goed met je gaat. En misschien weet je ook wel dat je eigenlijk hulp zou moeten zoeken. Maar wanneer zet je die stap en hoe past een behandeling in een volle agenda


Burn-out bij millennials

Uit onderzoek is gebleken dat drie op de vier studenten emotioneel uitgeput raakt en een op de drie een verhoogde kans heeft op een burn-out. Meer weten? In dit college legt Thijs Launspach uit waarom juist veel millennials kampen met een burn-out. Het filmpje duurt ruim 12 minuten, dus je moet er wel even tijd voor hebben :-).