Home » Over ons » Psychologen » Amber Ribberink, Orthopedagoog

Amber Ribberink (1994), Forensisch Orthopedagoog

Amber is in 2017 afgestudeerd als leraar basisonderwijs aan de Hanzehogeschool te Groningen.

In 2020 heeft ze de master Forensische Orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar opleiding heeft ze ervoor gekozen om een klinische stage te lopen zodat ze haar Basisaantekening Psychodiagnostiek kon halen.

Dit stelt haar in staat om als medebehandelaar te werken in de Basis GGZ.

Achtergrond

Sinds 2013 ben ik werkzaam in de zorg en in het onderwijs waar ik met veel plezier met cliënten en leerlingen tussen de 0-90 jaar heb samengewerkt. Door onder andere mijn werk als persoonlijk begeleider en groepsleider voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en mentale problemen, heb ik veel ervaring opgedaan met de problematiek die bij Stroomlijn centraal staat. Niet alleen heb ik met cliënten samengewerkt in Nederland, maar ook veel in het buitenland. Hierdoor kan ik goed aansluiten bij mensen met diverse culturele achtergronden.

Van nature ben ik oprecht geïnteresseerd in anderen en dit is terug te zien in mijn werkwijze. Ik geef mensen graag de ruimte om hun verhaal te doen. Ik ben namelijk van mening dat ik alleen door goed te luisteren, een goede behandeling op maat kan bieden. Daarnaast weet ik van actief aanpakken. Dit doe ik met een warme, nuchtere houding en een gezonde dosis humor.

Ik heb een grote passie voor mijn werk en wil me graag blijven ontwikkelen. Daarom volg ik nu een ACT basisopleiding en wil ik de komende jaren veel tijd besteden aan bij- en nascholing om cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Waarom Stroomlijn?

Ik wil me inzetten voor Stroomlijn omdat ik het belangrijk vind dat jonge mensen snel kunnen starten met een behandeling zodat problematiek niet verergert. Omdat Stroomlijn geen wachtlijst heeft, sluit dit goed aan. Daarnaast wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de Nederlandse maatschappij tijdens de corona crisis. Omdat ik tijdelijk woonachtig ben in Nieuw Zeeland zorgt het online behandelen binnen Stroomlijn ervoor dat ik toch nog wat voor jongeren kan betekenen.