Jordi Lapidaire-Becx, GZ-Psycholoog 

Jordi Lapidaire-Becx is in 2006 afgestudeerd in Psychologie en Geestelijke Gezondheid aan de Universiteit van Tilburg.
In 2010 heeft zij haar postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.

 

Registraties:
• BIG-register: 99913931725
• AGB-code zorgverlener: 94113818
• KVK: 89101979
• Lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

Achtergrond

Mijn loopbaan ben ik gestart als neuropsycholoog met de specialisatie in diagnostiek en behandeling van cognitieve klachten zoals bijvoorbeeld bij niet aangeboren hersenletsel. Naast de opleiding tot GZ-psycholoog heb ik jaren als psychodiagnosticus en behandelaar op de afdeling Medische psychologie van een ziekenhuis gewerkt om vervolgens over te stappen naar Ziekenhuispsychiatrie.

Ik beschik over kennis en ervaring in het behandelen van o.a. psychische klachten in combinatie met een somatische aandoening, angst- en stemmingsklachten, piekeren, onzekerheid, trauma en slaapproblemen. Ik heb mij verschillende, wetenschappelijk effectief bewezen, behandelmethoden eigen gemaakt, zoals Cognitieve GedragsTherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR en Schematherapie. Hiernaast heb ik mijzelf ontwikkeld op het gebied van psychodiagnostiek; bijvoorbeeld diagnostiek naar ADHD bij volwassenen en het in kaart brengen van persoonlijkheidskenmerken.

Waarom Stroomlijn?

Als moeder, dochter, vriendin & echtgenote binnen een jong en ondernemend gezin is het altijd zoeken naar evenwicht en weet ik goed wat het met een mens kan doen als onverwachte situaties de persoonlijke balans verstoren. Door altijd maar zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden, ben ook ik wel eens uit evenwicht geraakt. Deze ervaring neem ik zeker mee in mijn behandelingen. Zo heb ik geleerd de lat met momenten bewust even wat lager te leggen, belastende zaken vaker uit te besteden en tijd te nemen voor ontspanning en persoonlijke rust. Ik heb hierdoor meer stabiliteit gekregen als professional en als persoon. Door mijn eigen ervaringen denk ik dat ik de doelgroep van Stroomlijn beter begrijp en kan helpen.

Mijn aanpak

In het contact met jou zal ik goed luisteren en observeren, ben ik empathisch, onderzoekend, heb ik een open houding en ben ik niet veroordelend. Tijdens jouw behandeling wil ik graag weten wat jij belangrijk vindt in je leven en wat je nodig hebt om jouw uitdagingen op zowel de korte als op de lange termijn het hoofd te bieden.

Om je te helpen stellen we samen concrete doelen op en maken hiervan een plan, waarbij verschillende behandeltechnieken kunnen worden gecombineerd, afgestemd op jou, je persoonlijke situatie, jouw specifieke klachten en je hulpvraag.

Ik zet mij 100% in om jou te helpen en te bekijken wat jij nodig hebt om (weer) lekker in je vel te zitten.