Home » Praktische zaken » Werkwijze

Onze werkwijze van begin tot eind van je traject 

Kennismaking

Je start met een vrijblijvende kennismaking. In dat telefoongesprek bespreken we jouw hulpvraag, of je een verwijzing nodig hebt en hoe de vergoeding van jouw behandeling eruit zal zien.

Aan dit eerste gesprek zijn geen kosten verbonden. In de online agenda plan je zelf de datum en het tijdstip wat jou uitkomt. Meestal kan je al binnen 48u terecht. 

Cliëntomgeving

Blijkt tijdens de kennismaking blijkt dat Stroomlijn de juiste zorg kan bieden voor jou? Dan wordt een account voor je aangemaakt in de cliëntomgeving.

Hier kan je zelf je persoonlijke gegevens invoeren. Ook wordt een vragenlijst voor je klaargezet, die je voorafgaand aan je intakegesprek kunt invullen. 

Intake 

Hierna volgt het intakegesprek. Dat gesprek duurt circa 60 minuten en doen we via beeldbellen óf op de praktijk. Je mag hier zelf een keuze in maken. Er is tijdens dit gesprek veel ruimte voor jouw klachten en je achtergrond.

Samen proberen we te begrijpen waarom jij op dit moment deze klachten hebt. Vervolgens maken we een plan van aanpak dat bij jou en jouw situatie past.  

Je kan na het intakegesprek zelf de behandelsessies inplannen in de online agenda. Ook wordt er een account voor je aangemaakt bij het eHealthplatform, dat toegang geeft tot je online programma. 

Er zijn verschillende "zorgtrajecten" mogelijk, afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Klik hier voor meer informatie over de trajecten.

De behandeling

De behandeling bestaat uit een mix van beeldbelafspraken en eHealth modules. Dit wordt ook wel "blended care" genoemd. 

De online behandeling bij Stroomlijn verschilt inhoudelijk niet van een behandeling in een volledig "offline" praktijk en voldoet aan alle kwaliteitseisen en professionele behandelrichtlijnen

Toch liever ook een aantal offline sessies? Als je uit omgeving van Breda komt is dat mogelijk. We beschikken over een mooie, ruime en corona-proof praktijkruimte.

Metingen

Tijdens je traject vindt er op (minimaal) twee momenten een meting plaats: een nulmeting bij aanvang en een eindmeting bij afsluiting. Soms doen we ook nog een tussenmeting halverwege.

We meten bijvoorbeeld de ernst van je klacht(en) en/of je psychologische flexibiliteit. We vinden het belangrijk om te weten of de therapie echt iets oplevert voor jou, zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

werkwijze online psychologie bij Stroomlijn, behandeloing door online psycholoog