Een bariatrische operatie (maagverkleining) is ingrijpend. Lichamelijk en psychologisch gebeurt er veel met je voor, tijdens en na deze ingreep. 

 

Stroomlijn

Voordat jij deze stap hebt kunnen en durven zetten heb je vast al voor veel uitdagingen gestaan rondom je eetpatroon, gewicht en/of zelfbeeld. Goed dat je op dit moment in je leven voor jezelf hebt gekozen en dit traject bent aangegaan!

Mogelijk dat mensen om je heen niet goed snappen wat hier allemaal bij komt kijken. Er wordt wel eens geroepen dat een maagverkleining een makkelijke manier is om af te vallen, en dat je daar niet stevig voor in je schoenen hoeft te staan. Niks is minder waar. Er wordt juist ontzettend veel van je gevraagd.

Het is dus helemaal niet gek om daar hulp van een psycholoog bij te vragen. Dit kan gaan om hele praktische zaken zoals "hoe pas ik mijn eetpatroon aan", maar ook om vragen rondom je (veranderende) zelfbeeld of angst voor de ingreep zelf. 

De ervaren psychologen van Stroomlijn bieden patiënten van de Waregem Weight Clinic persoonlijke begeleiding en behandeling in alle fasen van het traject. Dit kan zowel 100% online (via beeldbellen) als op locatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Angstklachten 
  • Aanpassen leefstijl / eetpatroon (hulp bij gedragsverandering)
  • Behandeling eventuele eetstoornis
  • Problemen met onzekerheid / zelfbeeld
  • Depressieve klachten
  • Traumaverwerking

Kennismaking

Bij Stroomlijn start je altijd met een vrijblijvende telefonische kennismaking. Check in onderstaande agenda welk moment jou goed uitkomt en plan zelf deze eerste afspraak. Geef in het opmerkingenveld aan dat je in behandeling bent bij de Waregem Weight Clinic.

Tijdens het telefoongesprek bespreken we jouw hulpvraag, ons aanbod en of je een verwijzing nodig hebt. Het gesprek duurt ongeveer 10 minuten.  


Spreekt het aanbod je bij nader inzien toch niet aan, of ervaar je geen klik? Geen probleem. De kennismaking is geheel vrijblijvend en er zijn géén kosten aan verbonden.  


Hoe verder?

Blijkt tijdens het kennismakingsgesprek dat Stroomlijn de juiste zorg voor jou biedt? Dan wordt een account voor je aangemaakt in de cliëntomgeving. Daar kun je je persoonlijke gegevens aanvullen.

Om jouw behandeling vergoed te krijgen door je zorgverzekeraar hebben we een verwijsbrief nodig van je huisarts of medisch specialist. Helaas is het omzetplafond van zorgverzekeraar CZ voor 2022 alweer bereikt!* 

Na de telefonische kennismaking volgt het intakegesprek (via beeldbellen of op de praktijk) en maken we samen een concreet plan voor de behandeling van jouw hulpvraag.

* Dat betekent dat CZ-verzekerden de gesprekken bij Stroomlijn meestal niet meer vergoed krijgen. Het Zorgteam van CZ (bereikbaar op 013-5949110) kan helpen met zoeken naar een andere praktijk. Soms wordt door CZ een uitzondering gemaakt en kan je tóch een vergoed traject bij ons starten.