Home » Aanbod » Blended care

Stroomlijn is gespecialiseerd in therapie in de vorm van 'blended care' 

Blended care

Blended care is een vorm van therapie waarbij gewone face-to-face gesprekken (via beeldbellen óf op de praktijk) worden afgewisseld met een online behandelprogramma. Dit programma bestaat vaak uit psycho-educatie, gecombineerd met eHealth modules, oefeningen, opdrachten, adviezen en tests.  

Er zijn specifieke eHealth modules voor bepaalde klachten, zoals een depressiemodule of paniekmodule. Maar ook meer algemene oefeningen en opdrachten, denk bijvoorbeeld aan een gedachtenschema, een video met uitleg over een bepaalde stoornis, een mindfulness-oefening of een digitaal dagboekformulier.

De online interventies worden altijd zorgvuldig geselecteerd en aangepast op de behandeling. Ze dienen ter ondersteuning van de face-to-face gesprekken.

Bij start van de behandeling krijg je een persoonlijk account van de gebruiksvriendelijke online behandelomgeving van Stroomlijn. 

 

eHealth modules

Liever nog meer eigen regie? Kies voor een zelfstandig te doorlopen eHealth module zonder face-to-face gesprekken. Je krijgt desgewenst schriftelijk feedback van je psycholoog op gemaakte opdrachten. Stroomlijn biedt zes verschillende ehealth modules aan: Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Depressie, Paniek, Piekeren, Slapeloosheid en Mindfulness.