Meld je direct aan voor psychische hulp. Met of zonder verwijzing van je huisarts.

Starten bij Stroomlijn

Je aanmelding start altijd met een telefoongesprek met een van onze psychologen.

Ben je al verwezen naar onze praktijk? Of zelf op zoek naar passende hulp?  Plan dan zelf jouw telefonische kennismaking in onze online agenda. 

We beantwoorden tijdens dit telefoongesprek eventuele vragen en geven uitleg over onze praktijk. 

 

Kennismaking

We bespreken tijdens de telefonische kennismaking samen kort wat je hulpvraag is en of dit past bij het aanbod van Stroomlijn. Ook kan je vragen stellen, bijvoorbeeld over vergoedingen en onze behandelingen. Past Stroomlijn bij jou? Dan plannen we daarna een uitgebreider intakegesprek via beeldbellen óf op de praktijk. 

Je hoeft geen verwijsbrief van je huisarts te hebben om het kennismakingsgesprek in te kunnen plannen.

Ga je inderdaad bij ons starten, dan volgt enige tijd hierna het intakegesprek (via beeldbellen of op de praktijk) en maken we samen een concreet plan voor de behandeling van jouw klachten. In sommige gevallen blijkt in dit gesprek dat onze hulp toch niet toereikend is. We geven je dan een advies voor een behandeling elders. 


We willen niet dat je onnodig tijd kwijt bent of kosten maakt. Daarom start je aanmelding altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek is telefonisch en duurt ongeveer 10 min. 


Verwijzing 

Wil je in aanmerking te komen voor vergoeding van je behandeling? Dan heb je wel een verwijzing nodig. Voor een verwijzing maak je eerst een afspraak bij je huisarts. Je bespreekt je klachten en geeft aan dat je graag een behandeling wilt bij Stroomlijn.


Met een geldige verwijzing wordt het intakegesprek altijd vergoed. Ook als na het gesprek blijkt dat er toch geen sprake is van een diagnose die voor een vergoeding in aanmerking komt.


Hieronder kan je een format verwijsbrief downloaden. Deze kan je eventueel uitprinten en meenemen naar je huisarts. Indien je huisarts akkoord gaat met de verwijzing, kan je de brief inscannen en eenvoudig uploaden in de cliëntomgeving. De huisarts kan je ook via Zorgdomein (=online verwijssysteem) verwijzen naar Stroomlijn. 

Klik hier voor meer informatie speciaal voor verwijzers. 


Je kan je ook zonder verwijzing van je huisarts aanmelden voor online therapie bij Stroomlijn. De zorg wordt dan niet vergoed. Je kan direct starten met de behandeling en betaalt per sessie. 


Geen verwijzing

Er kunnen verschillende redenen zijn om bewust niet te kiezen voor een verwijzing:

  • Je wil niet dat er een diagnose gesteld wordt.
  • Je hebt klachten waarvoor de behandeling niet wordt vergoed.
  • Je hebt maar een beperkt aantal gesprekken nodig en komt hiermee niet boven het eigen risico uit. 
  • Je hebt geen verwijzing van je huisarts en wil je rechtstreeks aanmelden.
  • Je werkgever neemt de kosten op zich.
  • Andere persoonlijke overwegingen.