
Lisette van Aaken, foto: Communicatiemeisje.
Lisette van Aaken, Verpleegkundig specialist GGZ
Lisette voltooide in 1988 de inservice A verpleegkunde opleiding in Catharina ziekenhuis in Eindhoven en in 1990 de inservice B verpleegkunde opleiding in Reinier van Arkel in Vught.
In 2006 heeft zij haar master opleiding MANP tot verpleegkundig specialist GGZ aan de Fontys Hogeschool in Tilburg afgerond.
De opleiding master coach counselor bij het Europees Instituut de Baak sloot zij in 2015 af. In 2019 volgde zij de training tot EMDR therapeut en in 2020 de opleiding tot cognitief gedragstherapeut.
Registraties:
- BIG-register 39027111530
- AGB-code zorgverlener 91006038
- KVK 82694648
- Lid van de verenging VenVN verpleegkundig specialist

Achtergrond
Na jaren werkzaam te zijn geweest in verschillende onderdelen van de specialistische ggz, ben ik de laatste 12 jaren me steeds meer gaan richten op het behandelen van vrouwen met psychische klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.
De periode rondom zwangerschap en bevalling kan heel intens zijn, juist omdat dit een moment in het leven is waarin men kwetsbaarder is en er vaak veel veranderingen spelen op gebied van relaties, werk, financiën en zingeving.
In de behandeling maak ik gebruik van verschillende methodes zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en mindfulness.
De behandelcontacten zijn in de vorm van face-to-face, ehealth, videobellen of een mix hiervan.
Waarom Stroomlijn?
Ik heb bewust gekozen voor Stroomlijn omdat ik veel ervaring heb in het werken met millenials. De leeftijd tussen de 20 en 40 vind ik een boeiende periode, waarin vaak veel te doen is op verschillende dimensies van het bestaan. Zaken als problemen met zelfbeeld, onzekerheid, perfectionisme, angsten, somberheid, fysieke klachten of nare ervaringen, kunnen juist in deze fase in de weg zitten om te kunnen doen wat je waardevol vindt.
Door een luisterend oor te bieden en stil te staan bij wat je uit balans heeft gebracht, ga ik samen met je op zoek naar waar en hoe het anders kan. Diep van binnen weten we meestal wel wat we beter zouden kunnen doen of laten. Maar om dit signaal op te volgen vraagt lef. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik echt blij word om mensen hierbij te helpen.
Naast mijn werkervaring kan ik natuurlijk ook putten uit mijn eigen ervaringen en strubbelingen, waarin ik probeer grip te krijgen op mijn leven als echtgenoot, moeder, dochter, (schoon)zus, vriendin, collega, student en nog veel meer. Ik heb geleerd dat ik daarmee achter iets jaag wat ik nooit helemaal zal krijgen.
Ondertussen weet ik dat ik moet zorgen voor mijn eigen ruimte, zodat ik de keuzes kan maken die voor mij van belang zijn. Maar ach, van tijd tot tijd stap ik toch weer in mijn bekende patronen. En dat is niet erg, als ik maar zorg dat ik weer ruimte creëer om te kunnen doen wat ik nodig heb.